MENU

Ovi kokteli i snackovi s biljnim likerom su ljetni must-have

Autor: Mamager Objavljeno: 18. lipnja 2025.

Ljeto je pred vratima, a još ne znate složiti nijedan pošteni koktel? Barun spašava stvar!

Autor: Mamager Objavljeno: 18. lipnja 2025.

Postoje dva tipa ljeta: ono kad brojiš komarce i čekaš jesen i ono kad ti je stalno u ruci ledena čaša s koktelom, a zalogaji nestaju brzinom svjetlosti. Mi biramo ovo drugo. 

View this post on Instagram

A post shared by Biljni liker Barun (@barun_biljni_liker)

Barunovo ljeto uključuje koktele koji će te osvježiti i uz koje ćeš postati glavni koktel-majstor u ekipi, a ako želiš izbrusiti svoje vještine u kuhinji, imamo rješenje i za to. Jednostavni ljetni snackovi koji zahtijevaju samo malo volje i koju kapljicu Barun biljnog likera spašavaju svako druženje uz ventilator, u hladu kraj mora ili rijeke. 

Glavna zvijezda koktela, ali i snackova je Barun, biljni liker s reputacijom i dugogodišnjim iskustvom. S potpisom Marka Markote i Romana Rabika, ove ćete koktele svladati čak i ako nemate iskustva, a kreativni ljetni snackovi iz Studija Kotluša Mihaele Vargašević i Vedrana Boškovića oduševit će čak i one najmrzovoljnije koji ljeti ne izlaze iz stana prije nego što padne noć. 

Produženi vikend pred nama idealna je prilika da isprobate ove sjajne recepte – uživajte! 

Legenda ostaje legenda.

View this post on Instagram

A post shared by Biljni liker Barun (@barun_biljni_liker)

BARUN JAGODA

Sastojci:
Cordial od jagode:

Otopiti kiselinu i šećer u vodi te dodati na pola narezane jagode. Kuhati 60 min na laganoj temperaturi.

Priprema:

Procijediti i spremiti u praznu bocu. Može stajati u frižideru do 2 tjedna.

CONFIT OD RAJČICA 

Sastojci:
 Postupak:
  1. Rajčice operite i odstranite im peteljke, a ukoliko imate veće primjerke možete ih i narezati.
  2. Složite ih u jednom redu u posudu za pečenje pa ih prelijte uljem. Rajčice ne moraju plivati u ulju, ali bi trebale biti u kontaktu s njim.
  3. Dodajte sol, češnjak i začine po želji.
  4. Ubacite u pećnicu zagrijanu na 170 stupnjeva i pecite 35 - 40 minuta. Ulje u nijednom trenutku ne bi trebalo ključati, može tek lagano krčkati pa prema potrebi smanjite temperaturu.
  5. Pečene rajčice poslužite odmah, a ohlađene zajedno s uljem prebacite u staklenke i zatvorite. Čuvajte ih desetak dana u hladnjaku.
  6. Ricotta stavite u zdjelu pa dodajte maslinovo ulje te koricu limuna. Mješajte do glatke teksture.
  7. Aceto kremu pomiješajte s Barunom te pripremljenu kremu koristite za završetak jela.
  8. Servirajte sve na sourdough kruhu i uživajte!

 

NAJŠTRUKANIJI BARUN

Sastojci:
Cordial od čaja:
Priprema:
  1. Skuhati oba čaja zajedno u vodi. Procijediti te dodati šećer i kiselinu. Otopiti sve u čaju te spremiti u bocu.
  2. Može stajati u frižideru do 2 tjedna.
Izvor: Barun

TOPLO HLADNA SALATA OD BRESKVI, MOZZARELLE I PRŠUTA 

Sastojci: 

 Postupak: 
  1. Breskve operite te narežite na kriške a pršut natrgajte na trakice ili male komadiće.
  2. Breskve pecite na maslinovom ulju dok se lagano ne karameliziraju, polijte ih Barunom te flambirajte.
  3. U tanjur položite posteljicu od rikole, zatim na nju dodajte breskve i mozzarellu, pa sve začinite solju, paprom i s malo chilija. Dodajte preko svega pršut i natrgane listiće mente te zalijte nježno maslinovim uljem.
  4. Dodajte i tostirane bademe i cvijeće. 
  5. Na kraju preko salate izlijte sok pola limuna. Malo pomiješajte kako bi se okusi sjedinili i zatim poslužite. Završite salatu s aceto kremom.

Izvor naslovne fotografije: Barun

#KOKTELI #SNACK #BILJNI LIKER #LJETO #MUST HAVE

Preporučeni sadržaj